Av vår kompis fick jag en lektion i mexikansk matlagning (han jobbade som kock i Mexiko under åtta år). Även om lektionen var på spanska så gick det bra och jag förstod det mesta och lyckades nog med att göra alla uppgifter jag fick (samtidigt som jag lagade petits-choux och en god choklad sås till efterrätt). Nu kommer jag naturligtvis inte ihåg vad rätten kallas, men gott var det och jag fick en hel del bra tips, om hur man till exempel gör tunna majsbröd.
Vi lagade alltså majsbröd som vi friterade. På dessa lades sedan en bönröra på svarta bönor (som jag först hade kokat, sedan blandat med stekt lök och tomat och tillsist mosade och stekte), fräst svamp med tomat, det hela toppades med hackad spetskål (jag blev mycket imponerad av hackningen, det var snabbt), avokado och en skvätt grädde. Detta serverades med två olika chiliröror och pimientos de padron. Mums!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaJa, det var det verkligen. Får se om jag lyckas återskapa det på egenhand någon gång snart.
SvaraRaderaDom skulle jag vilja smaka nästa gång jag kommer till Vilarnova /MD
SvaraRaderaYou have to tell me how to make rice bread!
SvaraRadera